I6.jpgl1.jpgl2.jpgl3.jpgl4.jpgl5.jpgl7.jpg

Werkgroep Bovensmilde

BOVENSMILDE – In het voorjaar van 2013 heeft de gemeente Midden-Drenthe haar visie gepresenteerd op het gebruik van de gebouwen in Bovensmilde. Door de hoeveelheid en verscheidenheid aan verenigingen en aanwezige gebouwen in het dorp, ontbrak er een duidelijke lijn in het gebruik hiervan. Na de presentatie van deze visie heeft de gemeente met elke vereniging apart gesproken. In deze gesprekken konden de verenigingen hun commentaar op de gepresenteerde gemeentelijke visie geven en aangeven hoe zij de ontwikkeling van Bovensmilde zien. De wethouder heeft het dorp uitgenodigd om zelf het voortouw te nemen. Negen verenigingen hebben deze handschoen opgepakt. In deze groep werken samen de Brede school, Brink Baru, BSVV, de Groene Stap, Duurzaam Bovensmilde, Jeugdwerk Bovensmilde, het Platform Molukkers i.o., Stichting Molo Oekoe en WIK. Een onafhankelijk procesbegeleider is aangetrokken om sturing te geven aan de werkgroep. Het is de ambitie om met het dorp aan de slag te gaan zodat er voor alle inwoners voldoende aanbod komt om op diverse gebieden samen te werken en samen te leven. De werkgroepleden hebben zitting genomen in deze werkgroep om zich hiervoor in te gaan spannen. Dat hopen ze dichterbij te brengen. Onlangs hebben deze organisaties een intentieverklaring ondertekend over een Plan van Aanpak.. De werkgroep zal met een gezamenlijk advies naar de gemeente komen. In dat advies gaat het om onderlinge samenwerking bij activiteiten, een effectief gebruik van de beschikbare gebouwen en om de exploitatie van de voorzieningen rendabel te krijgen.  Ook de wijze van communicatie naar de inwoners van Bovensmilde is een onderdeel van het plan van aanpak. De werkgroep beseft dat de genoemde verenigingen niet alle inwoners van Bovensmilde vertegenwoordigen en dat daarom de communicatie met de inwoners van groot belang is.

Wij zullen de inwoners van Bovensmilde via de verschillende media op de hoogte houden. De berichtgeving is terug te lezen op www.bovensmildeonline.nl en www.malukubovensmilde.nl en daar vind U tevens een e-mail adres als mogelijkheid te reageren op de stappen die in het te lopen proces gemaakt worden.

Mocht U n.a.v bovenstaande willen reageren dan kunt U mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website Werkgroep Bovensmilde
De Werkgroep Bovensmilde is een constructief samenwerkingsverband van 9 organisaties in Bovensmilde. Zij hebben als doel om een betere samenwerking tussen diverse organisaties in Bovensmilde tot stand te brengen door middel van bestaande en nieuwe activiteiten. Middels onderstaand website wil de werkgroep  de inwoners van Bovensmilde op een open en transparante manier op de hoogte houden.

https://sites.google.com/site/werkgroepbovensmilde