I6.jpgl1.jpgl2.jpgl3.jpgl4.jpgl5.jpgl7.jpg

Stichting Molo-Oekoe

OMSCHRIJVING
Het Molo-Oekoe gebouw is van oorsprong  een Moluks wijkcentrum. De laatste jaren heeft het bestuur ervoor gekozen een open ontmoetingscentrum in Bovensmilde te zijn. Voor en met de Molukse wijkgemeenschap is het gebouw op 25 september 1981 als een nieuw gedeelte aan een bestaand gymgebouw aan de Schoolstraat gebouwd. Dit nieuwe gedeelte vormt tezamen met het gymgebouw het ontmoetingscentrum. Vanuit de centrale ontmoetingsruimte met bar zijn alle andere ruimtes te bereiken. Gelijkvloers zijn dat de grote zaal, biljartruimte, rokersruimte, bestuurskamer, keuken en de toiletten. Op de verdieping via de trap een kantoorruimte en een grote vergaderruimte. De grote zaal van ‘de stichting’ is 70 cm verdiept gebouwd en bereikbaar via een hellingbaan.
Het ontmoetingscentrum incl. grond is in 1987/1990 eigendom van de stichting Molo-Oekoe. 

   
Stichtingbestuur        
Voorzitter   Dhr. J. Tomatala    
Secretaris   Tjaka Usmany 06-53452011
Penningmeester   Dhr. Karel Abel    
Commissaris   Dhr. C. Kaihatu    
Beheerteam  

Henk Metekohy,

Herman Corneille,

Tany Tuny †

   
Adres gebouw  Adres: Jasmijnstraat 26  9421 SH Bovensmilde
Telefoon  Telefoon: 0592-414000    
Emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GESCHIEDENIS                                                                                                                      
Aanleiding en noodzaak voor het ontstaan van Molo-Oekoe waren o.a. de dramatische gebeurtenissen van de gijzelingen in de jaren zeventig en de drang naar emancipatie. Op de behoefte aan een passend antwoord op het dreigende radicaliseringproces in de jaren zeventig is d.m.v. culturele -, sociaal maatschappelijke - en politieke vorming in een eigen voorziening op een positieve manier tegemoet gekomen, mede met behulp van de subsidies van het Rijk en de gemeente.

WORDINGSPROCES EN CONTINUÏTEIT                                                                                                        
In de geschiedenis na 1981 heeft Molo-Oekoe activiteiten ontwikkeld en initiatieven ondersteund die de Molukse gemeenschap verder moesten brengen in haar ontwikkeling en bewustwordingsgroei.
Als ijkpunten in het wordingsproces kunnen vele grote projecten worden genoemd zoals:               
Vele Molukse bewustwordingsactiviteiten op allerlei vlak, Samenwerking Molukse organisaties, Zelfstandigheid/beheer eigen voorzieningen, Herstructureringsproject Molukse wijk, Verkoopoptie huurwoningen in de Molukse wijk, Bersama project, Formulering mission statement en visie, Participatie in de BrinkBaru, totstandkoming van het Molukse gedenkteken in het kader van de Heelwording, Openstellen van Molo-Oekoe naar de omringende samenleving, Autonomie beginsel en samenwerking, Participatie met de Werkgroep Bovensmilde.

W.g.
Het stichtingsbestuur