I6.jpgl1.jpgl2.jpgl3.jpgl4.jpgl5.jpgl7.jpg

Sporten & Sportverzorging

Sporten

Bovensmilde heeft verschillende sportvoorzieningen waar men bij sportverenigingen en fitnesscentrum op een verantwoorde wijze en in een goede sfeer kan sporten om het lichaam goed in te spannen en te ontspannen.

Sportverzorging

Honderdduizenden mensen zetten zich wekelijks fanatiek in tijdens het sporten. Een goede begeleiding is in deze erg belangrijk. De sportmasseur helpt blessures te voorkomen door middel van tapen, bandageren en goede voorlichting. Hij/zij behandelt blessures als een verrekte spier, een verstuikte enkel of kramp. Ook pleegt hij nazorg wanneer iemand medisch is behandeld. Deze nazorg kan o.a. bestaan uit een doeltreffende massage enz.

Om (top)sporters optimaal te kunnen begeleiden is niet alleen kennis nodig van het bewegingsapparaat en van het menselijk lichaam. Men weet ook alles over warming-up, cooling down en mental coaching, want dankzij uw kennis en vaardigheden helpt u als masseur mensen bewust met hun sport bezig te zijn. 

Sport en bewegen leveren vooral een positieve bijdrage aan de volksgezondheid. De baten voor de gezondheid wegen dan ook op tegen de kosten die veroorzaakt worden sportblessures. Niettemin is het zinnig om aandacht te besteden aan de preventie van sportblessures. De belangrijkste reden daarvoor is dan ook om te voorkomen dat sporters gehinderd worden om door te gaan met de gezonde bezigheid die sport is. Voor informatie kunt u zeker bij één van de plaatselijke sportverzorgers terecht.

Zie voor de plaatselijke sportverzorgers op de pagina Gezondheid en verzorging