I6.jpgl1.jpgl2.jpgl3.jpgl4.jpgl5.jpgl7.jpg

Werkwijze Ondernemersplein:

Links op deze pagina ziet u een menu genaamd Ondernemersplein. Hierin staan de categorieën door op één van deze categorieën te klikken komt men bij de ondernemingen en in alfabetische volgorde opgeslagen, zoals in een archief hierdoor wordt het terugzoeken ervan vergemakkelijkt.  

Bedrijf

Een bedrijf is een organisatie van arbeid en kapitaal. Een bedrijf dat gericht is op het maken van winst wordt veelal een onderneming genoemd. Een bedrijf dat tastbare producten maakt wordt ook wel een fabrikant genoemd.

Soorten organisaties  

Er kan hierbij een onderscheid worden gemaakt in commerciële en niet-commerciële organisaties, ook wel profit- en non-profit organisatie genoemd.

Commerciële organisaties 

Een onderneming die maar één product verhandelt is een mono-productonderneming. Een onderneming die kant en klare producten inkoopt om ze vervolgens te verkopen wordt een handelsonderneming genoemd. Bij commerciële organisaties is er sprake van een onderneming waar risico's worden gelopen en waar het streven naar winst noodzakelijk is voor het voortbestaan. Om hun klanten op een zo efficiënt mogelijke manier te bereiken en aan te spreken met hun diensten, wordt er nauwkeurig gelet op de vier -P's-: prijs, plaats, product en promotie. Tegenwoordig handelen bedrijven ook steeds vaker volgens 3 andere P's : People, Planet en natuurlijk Profit. In deze ruimere benadering wordt er ook rekening gehouden met de meerwaarde of kosten voor mens, maatschappij en de omgeving (m.a.w. duurzaam ondernemen).  

Niet-commerciële organisaties  

Bij niet-commerciële organisaties zoals Non-profits, NGO's en VZW's is dit winststreven niet het eerste doel. Het doel van het bedrijf dient te worden gezocht in een nut of welzijn van (een bepaald deel van) de bevolking.

Middenstand in Bovensmilde

Bovensmilde heeft een redelijke tot goede middenstand in het dorp. Hier wordt ook goed gebruik van gemaakt wat erg belangrijk is voor het voortbestaan van deze middenstand.   Op de pagina's ondernemers, verzorging, cultuur & vrije tijd en algemene diensten staan de gegevens van de ondernemingen  in  Bovensmilde. Dit is een gratis dienst van BovensmildeOnline.

Wanneer u niet staat vermeld neem dan contact op met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Als men een link naar e-mail adres of naar website wil, is dit te realiseren voor een kleine vergoeding. Ook kan er een logo van uw onderneming worden geplaatst in een Sponsor Spotlight op de homepage en bij de gegevens van uw onderneming.

 

Op zaterdag 3 september vindt de heropening van Combivé verzekeringen en Meilof assurantiën plaats. Beide bedrijven waren al in Bovensmilde gevestigd maar hebben sinds kort gezamenlijk onderdak gevonden in het prachtige monumentale pand aan de Hoofdweg 185 in Bovensmilde. Van 12.00 tot 16.00 bent u van harte welkom om de nieuwe werkplek van de medewerkers van Combivé en Meilof te komen bewonderen.