I6.jpgl1.jpgl2.jpgl3.jpgl4.jpgl5.jpgl7.jpg

M.F.A. "De Spil"

De accommodatie heeft een schitterende dorpshal met annex een dorpshuis.
Een prachtige sportzaal met kleedruimtes en douches, een ruime kantine met een leuke bar en een jeugdontmoetingsruimte op de eerste verdieping.
Deze ruimte is geschikt gemaakt voor diverse culturele aktiviteiten (o.a. computercursussen, workshops e.d.).

Voor algemene informatie en/of aanmelden als gebruiker voor één van de ruimtes, kunt u via e-mail contact opnemen met het secretariaat van het stichtingsbestuur MFA Bovensmilde.

 Inlichtingen   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Bij het huren van de sportzaal of één van de ruimtes op korte termijn kunt u contact opnemen met de coördinator de heer W. Veldhuis.

 Inlichtingen    06-23473734   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 De accommodatie wordt gebruikt door de voetbalvereniging BSVV, gymnastiek vereniging WIK, jeugdwerk, ouderenzorg, een aantal welzijnsorganisaties en een tweetal basisscholen: obs. De Meenthe en cbs De Wingerd.

Adres    Floralaan 2, 9421 NN   Bovensmilde
Algemeen tel.nummer    0592-420095   
Website MFA De Spil  

Geschiedenis

Dit is een verhaal over zeven lange jaren en begint in 2001.
De voetbalvereniging BSVV diende een nieuw onderkomen te krijgen, omdat het gebouw in die tijd niet meer voldeed aan de gestelde eisen.
Direct kwam dan ook de vraag: Waarom niet de dorpskern Bovensmilde hierbij betrekken om wellicht een Multifunctioneel gebouw te plaatsen. Deze overweging werd meegegeven aan een werkgroep om te bekijken of dit te realiseren viel in het dorp Bovensmilde!

Er moest belangrijk werk verricht worden en de werkgroep en de gemeente waren er zeker van dat dit zou lukken!  Er werd overleg gepleegd in groot en klein comité.
Iedereen had het goede voor ogen om de Multi Functionele ruimte binnen de dorpskern van Bovensmilde te gaan realiseren. De beoogde gebruikers namen zitting in de diverse werkgroepen en er werd lustig overleg gepleegd. Echter de realiteit diende onder ogen gezien te worden; daar waar vele personen, met verschillende karakters en even zoveel denkwijzen hun visie geven over een dergelijk grootschalig project is de kans groot dat zaken niet direct en consequent afgehandeld worden.
Het einde van dit verhaal was dat er zoveel overleg is gepleegd dat niemand meer exact wist wat er nu daadwerkelijk besproken en afgesproken was.

De gemeente Midden-Drenthe ontwikkelde daarom een concreet plan voor een Multi Functionele Accommodatie (MFA) in de dorpskern te Bovensmilde.