I6.jpgl1.jpgl2.jpgl3.jpgl4.jpgl5.jpgl7.jpg

Last van stress, een burn-out of ben je mantelzorger?
Doe mee met de cursus Mindfulness bij Fitnesscentrum Sportique

Heb je al van alles geprobeerd om meer ontspannen door het leven te gaan? Herken je dat je opgetogen was over hoe goed je bezig was? En dat je daarna toch weer in de valkuil van je automatismen bent getuimeld? Waardoor de stress weer in alle hevigheid toesloeg? Vaak is de overtuiging dat je van de stress af moet zien te komen. Aandachtstraining is een andere benadering: hier ga je juist naar het moment van de stresservaring toe en stelt je er helemaal voor open.

Inhoud cursus
Natuurlijk doe je dat niet ongetraind. Fitnesscentrum Sportique organiseert een cursus Mindfulness, waarbij je onder leiding van Ita Duursema in acht bijeenkomsten en een extra oefendag je ‘aandachtsspier’ traint. Hiermee vergroot je je lichaamsbewustzijn en raak je vertrouwd met wat je lichaam doet als er een stresssituatie is. Ook leer je je grenzen kennen door bewegingsoefeningen te doen. En merk je ook wanneer je óver je grens gaat en hoe het lichaam en de geest daarop reageert. Met meditatieoefeningen train je je focus op gedachten en gevoelens. Zo leer je dat er altijd gedachten zijn, maar dat je die niet altijd voor ‘waar’ hoeft aan te nemen. En creëer je meer ruimte voor jezelf.

Stress dagboek
Door het bijhouden van een stressdagboek krijg je inzicht in je stress- en gedachtepatronen. Je leert de unieke manier herkennen waarop jij met stresssituaties omgaat. En je krijgt nieuwe strategieën aangereikt om je emoties te reguleren. Je doorziet je eigen houding van hoge eisen stellen of misschien snel oordelen waardoor je automatisch spanning opbouwt en stress op de loer ligt. Door met toenemende mildheid naar jezelf en de ander te kijken, ervaar je situaties anders waardoor stress minder vat op je krijgt. Door deze accepterende en open houding ontwikkel je een duurzame ontspanning en neem je zelfbewust de regie in uitdagende situaties.

Data
De training start op vrijdagmiddag 2 juni van 13.00-15.30 uur, de volgende data zijn 9, 16, 23 en 30 juni, 7, 14 en 21 juli 2017. Instromen kan nog op 9 juni. Op zondag 9 juli is de oefendag van 10:00 tot 16.00 uur.

Investering
Deelname aan de training kost €350,- per persoon. Sommige ziektekostenverzekeraars vergoeden een deel van de kosten, onder ander bij een Burn-out of voor Mantelzorgers. Wil je hierover meer weten of je aanmelden voor de cursus, stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0592-413125.8 weken mindfulness juni 2017