I6.jpgl1.jpgl2.jpgl3.jpgl4.jpgl5.jpgl7.jpg

Midden-Drenthe – Bent u zelf minder mobiel en voor uw vervoer afhankelijk van anderen? En moet u daardoor teveel thuisblijven? Met ANWB AutoMaatje komt u weer onder de mensen! ANWB AutoMaatje start begin juli in de gemeente Midden-Drenthe. Midden-Drenthe is daarmee de eerste gemeente in Noord-Nederland die met dit project van start gaat.

Vrijwilligers gezocht!
Om AutoMaatje uit te voeren, kunnen wij niet zonder hulp van vrijwilligers. Wij zijn op zoek naar vrijwillige chauffeurs en matchmakers. Wat gaat u doen?

Chauffeurs
Als chauffeur vervoert u plaatsgenoten uit uw eigen omgeving die zelf moeilijk de deur uit kunnen. Deze plaatsgenoten hebben vaak geen eigen vervoer of kunnen door gezondheidsproblemen geen gebruik meer maken van andere vormen van openbaar vervoer. U vervoert uw plaatsgenoten met uw eigen auto. Uw plaatsgenoot betaalt een vergoeding van 0,30 cent per kilometer voor de reiskosten. U bepaalt zelf hoe vaak u wilt rijden. Dit kan variëren van een aantal ritten per week tot een rit per maand, de keuze is aan u!

Matchmakers
Als matchmaker gaat u een vervoersverzoek van een inwoner die zich heeft gemeld, koppelen aan een vrijwillige chauffeur die in het dorp of de omgeving woont. Dit kunt u doen vanuit uw eigen huis. U kijkt op werkdagen na 13.00 uur in het aanmeldsysteem of er nieuwe aanvragen zijn ingezet voor uw dorp of omgeving.

Iets voor u?
Meld u dan nu aan! Wilt u eerst nog wat meer informatie? Ook dat kan. In beide gevallen kunt u contact opnemen met Wim Martin Scholma via 088 16 51 200 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Over ANWB AutoMaatje
ANWB AutoMaatje is een vrijwillige vervoersservice waarbij vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. Vrijwillige chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto. U kunt gebruik maken van AutoMaatje voor vervoer naar het ziekenhuis, de dokter of de fysiotherapeut. Ook kunt u AutoMaatje inschakelen om iemand te bezoeken, naar de kapper te gaan, naar een toneelvoorstelling ’s avonds of gezellig te gaan winkelen. Wilt u gebruik maken van AutoMaatje? Dan kunt u zich nu al aanmelden bij Welzijnswerk Midden-Drenthe. U kunt hiervoor bellen met 088 16 51 200 (maandag tot en met vrijdag van 09.00 – 12.00 uur).