I6.jpgl1.jpgl2.jpgl3.jpgl4.jpgl5.jpgl7.jpg

Smilde – Op zondag 21 mei a.s. wordt voor de vijfde maal de Diabetes Classic georganiseerd. Tijdens deze Classic, die start vanaf De Smeltehal te Smilde, kan men kiezen voor deelname aan de familietoertocht (30 km), MTB-tochten van 30, 50 of 75 km en wegtoertochten van 75 en 125 km.
Deelname aan de familietoertocht kost voor kinderen €2,50 en op elk deelnemend kind mag één ouder gratis deelnemen. Tijdens de familietoertocht hebben ouders en kinderen gratis entree in attractiepark Duinen Zathe te Appelscha en krijgen de ouders hier gratis een kop koffie!
De familietoertocht mag gereden worden op elk denkbare type fiets. Of het nu een opoefiets is, een school-of kantoorfiets of een fiets met elektrische ondersteuning: bewegen staat centraal!

Voor MTB-ers en deelnemers aan de wegtoertocht kost deelname € 10,- (NTFU-leden € 8,-). Bij voorinschrijving via de website www.diabetesclassic.nl krijgen deelnemers één euro korting. Er zijn verzorgingsposten aanwezig.

Bij de start kan ieder die dat wil, gebruik maken van een fysiocheck of een sportmassage en kan men de glucosewaarde laten prikken. Tijdens de familietocht zullen er ook posten zijn van het JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) en is er een schmink-post.

Voor de familietoertocht kan gestart worden tussen 7.30 en 13.00, voor de MTB-tochten tussen 8.30 en 9.30 en voor de 75 en 125 km tussen 7.30 en 10.30.

De Diabetes Classic wordt jaarlijks met name georganiseerd om geld te generen voor onderzoek naar de genezing van Diabetes type 1 en om aandacht te vragen voor het voorkomen van Diabetes door een gezonde voedingskeuze en bewegen.
Door gratis entree in Attractiepark Duinen Zathe en posten van het JOGG hoopt de organisatie dit jaar, naast de gebruikelijke enthousiaste MTB-ers en wegtoerfietsers, ook veel deelnemers aan de familietoertocht op de fiets te krijgen.

Heeft u vragen over de Diabetes Classic, kijk dan op de website of neem contact op met Piet Verschoor 06-47212925 of Harry Stukker 06-14799353