I6.jpgl1.jpgl2.jpgl3.jpgl4.jpgl5.jpgl7.jpg

In Oranje gaat deze maand het project Talent voor Gastvrijheid van start, een muzikaal programma voor inwoners en vluchtelingen in de omgeving van Midden-Drenthe. K&C en MusicGenerations zoeken nog enthousiaste mensen die mee willen doen. Het project Talent voor Gastvrijheid brengt vluchtelingen en inwoners van Drenthe één keer in de veertien dagen samen in AZC Oranje. Er worden verhalen uitgewisseld, maar er wordt vooral veel gezongen en gemusiceerd. Van Nederlandse liedjes tot lokale muziek uit Syrië en Eritrea. Na de verschillende workshops volgen een aantal presentaties en concerten. Vanaf februari 2017 wordt gewerkt aan een theaterproductie. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Talent voor Gastvrijheid is afgelopen zomer gestart met een “summerschool”, waaraan verschillende inwoners en vluchtelingen hebben deelgenomen. Er werden toen bijvoorbeeld nummers van The Scène en John Lennon ingestudeerd aangevuld met de muzikale inbreng van een aantal beatboxers. Tijdens de Open Dag van AZC Oranje werden de resultaten gepresenteerd. Het project wordt nu voortgezet met het doel culturen en generaties samen te brengen én lokaal talent te ontdekken. Het project Talent voor Gastvrijheid start binnenkort ook in Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam. Op deze manier wordt het mogelijk om tot uitwisseling te komen. Talent voor Gastvrijheid is een initiatief van MusicGenerations en K&C. Beide organisaties willen de lokale bevolking en vluchtelingen met elkaar in contact brengen om te horen over elkaars cultuur en ervaringen, waardoor waardering en begrip ontstaat. Muziek en verhalen zijn de verbindende factoren. 

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met: Ilse Veneklaas, coördinator Talent voor Gastvrijheid via K&C, expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur, T (0592) 33 69 99.